Blogda Ara

23 Haziran 2012

PŞINENİN SESİ YÜKSELDİ


Çeraşe Tembot’un doğum gününe az kaldı. 2012 yılının 16 ağustosunda Çeraşe Tembot yaşasaydı 110 yaşında olacaktı.
Anma etkinlikleri çerçevesinde Yazarın adına açılmış bulunan müzede devamlı çeşitli faaliyetler gerçekleştiriliyor. Bu faaliyelere Çeraşe Tembotun eserlerine hayran olanlar, kültür çalışanları, öğrenciler, öğretmenler katılıyorlar.
Müze çalışanlarıda ziyaretçileri güleryüzle karşılıyor müze içerisinde açıklamalı anlatılar sunuyorlar.      
Haziranın 14-ünde düzenlenen etkinlik Çeraşe Tembotu sevenler tarfından uzun  süre unutulmayacak. Çeraşe Tembot müzesini çeşitli gruplar ziyaret ettiler.

14 Haziran 2012

ÜNLÜ ARKEOLOG LEVPAÇ’E NURBIY 75 YAŞINDA


7 Haziran 2012 tarihinde Adıgey Cumhuriyeti Ç’eraşe Tembot Sosyal Bilimler Enstitüsünde Ünlü arkeolog, Tarih bilim dalında doçent, Sanat eleştirmeni Levpeç’e Nurbıyin 75. doğum yılı  ve çalışma hayatında 50. yıllı doldurması sebebiyle bir toplantı düzenlendi.
Toplantıya L. Nurbıy’in iş arkadaşları, Sosyal bilimler enstitüsü çalışanları, Adıgey Cumhuriyeti ünivesitelerinden temsilciler, gençler ve basın mensupları katıldılar.

5 Haziran 2012

YAZAR PERENIKO MURAT’IN 100 DOĞUM YILDÖNÜMÜ


‘Şair doğdu, Şair yaşadı’
Perenıko Murat Adıge Edebiyatının güçlenmesinde büyük katkıları olmuş bir yazarımızdı. Perenıko Murat edebiyatımızda şiir dalında önemli bir yer tutuyor. Zorlu ve ilginç bir yaşama sahipti. Başına gelenler ve onların verdiği tecrübeyi sanatınada işledi yansıtabildi. Perenıko Murat’ın eserleri (17 yaşından) 1929 yılından itibaren yayınlanmaya başladı.