Blogda Ara

28 Ağustos 2012

Şemyakin`de İştirak Edecek


Beş yıldır Moskova’da  `Spaske Başne` isimli bir festival düzenleniyor. Festivale dünyanın çeşitli yerlerinden ünlü müzisyenler, şarkıcılar, sanatçılar davet ediliyor. Ülkenin merkezi olan kızıl meydanda binlerce insan festivali izlemek için toplanıyor.
Bu yılki askeri müzikal festival 1812 yılındaki savaşla alakalı olarak düzenleniyor. Rusyanın Napolyonun ordularını yenişinin 200. yılı kutlanılacak. Bu kutlamaların organizasyonuna Rusya, Kabardey-Balkar Cumhuriyeti ve Adıgey Cumhuriyeti Devlet sanatçısı ünlü ressam, Mihail Şemyakinde katılıyor. Şemyakinin Adıge olduğunu ve Karden ailesine mensup olduğunu annesinin ikinci eşinin soyadını taşıdığını hatırlatalım.

Festivel etkinliği organizatörleri geçen yıllarda yapılmamış olan bir şekilde tiyatralize bir gösteri ile savaş ve barış konulu bir sunum yapacaklar. Senaryonun seçimi ve gösterinin organize edilmesinde Şemyakin`de çalışacak. Pek çok ülkede bulunan, çalışan ünlü ressamın bakış açısı ve yaklaşım tarzıda gösteride yer buldu.
Halka enteresan gelecek şeylerden biriside 400 çiftin katılacağı balo, farklı Rus birliklerinin bayrakları ile yapılacak geçit töreni, Askerlerin sembolik olarak bir ateş yakmaları vb. kutlamaların sonunda bin tane müzikant Çaykovskinin `1812 yılı` isimli eserini seslendirecekler.
Rusya federasyonunda yaşayan bütün uluslardan temsilciler festivale katılacaklar. Böylesi kalabalık kitlelerin izleyeceği bu festivale yetenekleri ile katkı sağlayanların arasında Mihail Şemyakin`de var.
ŞAVKO Aslanguaş
Çeviri; AÇUMIJ Hilmi
Adıghe Makh 28-08-2012