Blogda Ara

18 Nisan 2013

Andzereko Dolet’in Melodileri Dünya Çapında Duyuluyor


Peterburg Genç Senfoni Orkestrasının verdiği konserde Kompozitör Andzereko Dolet’in eserleri de seslendirildi. Orkestra’nın Şefi ve sanatsal yönetmeni ise Tigran Agacanyan
Andzereko Dolet Adıge Cumhuriyeti Sanat Koleji mezunu. Eğitimini San Petersburg konservatuaraında tamamladı. Ünlü sanatçı Sergey Slonimske hocasıydı. Andzereko Dolet’in bestelediği eserler Almanya ve kuzey kafkasyanın çeşitli bölgelerinde seslendirildiler. Dolet’in eserlerini seslendiren Senfoni orkestrası Moskova’da da konsr verme hazırlığı içerisinde.

San Petersburgda seslendirilen eserleri Obua ve oda orkestraları için yazdığı melodiler. Eserlerini Obua ile seslendiren kişi ise Uluslarası alanda yapılan müsabakalarda birincilikleri olan ünlü obua sanatçısı Aleksandra Simonova.
Gece ilgi çekici niteliklerdeydi. Sanatsever bir ailede yetişen genç müzisyenimizden umutluyuz. Dolet’in babası ünl,ü adıge kompozitörü, ses sanatçısı Andzereko Çeslav, annesi ise Adıge Öğretmen Koleji çerkesce öğretmeni eserleri bestelenmiş bir sanatçı olan Andzereko Svetlana. Kızkardeşi Marziyet ise Sanat eleştirmeni, bilimsel çalışmalar yapıyor.
Andzereko Dolet’in bestelediği eserleri San petersburg Senfoni orkestrası başka kentlerde de seslendiracak. Adıge Cumhuriyetinde de izleyebileceğiz. Dolet’in melodileri ulusal tınılarımızdan kaynaklanan mahiyetteler.
Sağ ol Dolet!
Başarılarının devamı ve uluslarası alanda tanınan ünlü bir kompozitör olman temennimizdir.
YEMT’ITL Nurbıy
Çeviri; AÇUMIJ Hilmi
Adıghe Makh 18-04-2013