Blogda Ara

26 Kasım 2013

ÇERKESLERE ATILMIŞ EN BÜYÜK İFTİRA....

Milletimizin birlik içerisinde olmadığı, bir bilince sahip olmadığı bu millete atılmış  en büyük iftiradır.

Dünya üzerinde milletimizin sahip olduğu birlik anlayışı ve milli bilinci kadar gelişmiş bir bilince sahip olmayan onlarca, yüzlerce halk vardır, bu halkların birlik içerisinde olduğunu varsayıp bizim milletimizin birlik içerisinde olmadığını düşünenler yanılırlar.

*** 
Milletimiz milli bir isme ve ona yüklenen manaya son derece sahiptir.

Milletimiz eksiksiz tüm fertlerince kendisini kendi dilinde Adıge olarak isimlendirir. Bu birliğimizin en temel ve hiç bir ferdinin itiraz etmeyeceği bir noktasıdır.

Bu bağlamda dünya üzerindeki pek çok kabile, kabileler, uluslaşma yolunda ilerleyen topluluklara kıyasla inanılmaz bir güce ve birliğe sahibiz.

Örneğin bizim dilimizle Azığe, Abaze gibi tek bir isimle isimlendirdiğimiz kabileler kendi dillerinde kendilerine ortak bir isim dahi verememişlerdir. Bu bağlamda bir birlikten uzaktırlar, birlik bilincine tam anlamı ile sahip değildirler. 

Hakeza Türkiye gibi bunun politikasını devlet politikası yapabilmiş bir yapı içerisinde dahi hala ben kesinlikle Türk değil Karapapağım, Kıvırcığım vb. diyen türki halklar, insanlar vardır.

***

Milletimiz vatanı dışında dünyanın hiç bir yerinde hiç bir toprak parçasından santimetre kare kadar dahi toprak talebinde bulunmaz.

Türkiyede doğup büyümüş, bir kelime dahi Çerkesce bilmeyen, Çerkes adetlerinden geleneğinden çok uzak yetişmiş fertlerimiz dahi Türkiyeden bir karış bile toprak talep etmezler.

'Benim babam-dedem bu topraklar için can verdi' gibi duygusal yaklaşımlarını bu boyutun dışına çıkartan Çerkes yoktur. 

‘Bu topraklarda bizim toprağımız’ duygusal ajitatif söylemini yineleyen her hangi bir Çerkese Türkiye’nin neresinden Çerkesler için kaç santimetrekare toprak istiyorsun dediğinizde birden böyle bir istemi olmadığını adeta yüzünüze haykırarak söyleyecektir.

***

Milletimiz özellikle milli kimliği ve toprak talebinde bulunabileceği ‘o tek yurt’ ülkesi konusunda şaşmaz bir birliğe ve bilince sahiptir.

Milletimizin bu bilinci, bu birlik duygusu öz yapısıdır.

Milletimizin bilinçsiz olduğunu, bilincini oluşturacağını söyleyenler yalan atıyorlar.

Dünya üzerinde bu millet kadar ortak bir bilince sahip millet nerede ise yoktur.

Milletimizin bir ferdi Sı adıgaba? Ben Çerkes değilmiyim?’ dediğinde bu bilince yüklediği her şeyi dile getirmiş olur.

*** 

Milletimizin bilinç sorunu yok.

Milletimizin bilinç sorunu olduğunu söyleyenler yalan söylüyor, bu millete iftira atıyorlar.

Böylesi bir birliği yok saymak doğru değil.

Milletimizde, özellikle sürgün sonrasında ortaya çıkmaya başlamış olan yegane belirleyici sorun ‘Umutlarını kaybetmiş- umutları kaybettirilmiş’ olmasıdır.

Milli birlik anlamındaki öz iradesine, milli bilinç anlamındaki kavrama yetisinin büyüklüğüne, ülke ve toprağını başka ülke ve topraklarla değiştiremiyor olmasına rağmen işte bu umutsuzluk onun elini kolunu bağlayan yegane şeydi.

***

Bu umutsuzluk özellikle Türkiyede yer alan diaspora kesiminde en geniş yayılımı gösteriyordu.

Bu umutsuzluktan beslenen, sözde bu milleti temsil etme iddiasını taşıyan yapılar mantar gibi bitmişlerdi. Hala böylesi yapıları yeşertmeye çalışanlar var.

İşte bir birliğe, ortak bilince sahip olmayan, bölük pörçük olanlar onlar.

Varsınlar daha da bölünsünler kendilerini istedikleri kadar parçalasınlar bu millette karşılık bulamayacaklar.

Çünkü bu milletin fertleri ‘sı adıgeba? dediklerinde altında yatan büyük birlik bilincini hala sahipler.

O ülkeye vermiş, O ülkeden almış oldukları şeylere rağmen, yine O ülkeden karış kadar toprak talep edemeyecek kadar kendilerini O ülkeye uzak sayıyorlar.

***

Ülkelerinde fizikende varlıklarını sürdürmek, birliklerini yeniden oluşturabilmek anlamında umutsuzlukları vardı hala da var olmaya devam ediyor. Ama bu ülkelerinden başka bir yerde toprak talep eder duruma onları sokmuyor.

İşte diğer o bölük pörçük yapılarda, tüm enteresanlıklarını bunun üstüne kurmuşlardı.

Türkiyede biz değişelim, onunla şununla karışıp yeni bir millet oluşturalım. Bu ülkede doğduk bu ülke bizim ülkemiz burası için yaşayalım, ölelim, nasıl olsa önümüzde bir gelecek yok en iyisi Türklüğü kabul edelim diye ortaya çıkanlar sadece bundan besleniyorlar ve hala beslenmeye çalışıyorlar.

Onlar bu milletin umutsuzluk tacirleri.

Hava hoş aralarında Türk olmak isteyip Türk olanlar, Arap olmak isteyip Arap olanlar da varlar. Ama onlar zaten artık bu milletten kopmuş olmak istediklerine ulaşmışlardır. Boş verin o yılkıda istediği otlakta yayılsın.

***

Milletimizin birliğini sağlayan 'Türkiyeden, Arap ülkelerinden karış kadar toprak talebinde bulunmaması' ile milli kimliğine ters düşen her türlü hareket bu millet için yanlıştır.

Onların bu millet için geliştirdikleri bu millete sapkın gelen görüşler kendilerinedir.

Milletimizin birliği ve  dünya üzerinde kendi toprakları dışında hiç bir yerden toprak talep etmemesi üzerine gelişmiş vatan bilincini aşağılayan her türlü çıkış bu millette kök salamaz.

Bu yüzden miletimize, '-bu millet bir bilince bir birlik anlayışına sahip değil' diye boşu boşuna iftira atmayın.

AÇUMIJ Hilmi